U RS tržišna inspekcija izrekla kazne veće od 100.000 KM

Bez autora
May 13 2010

Tržišna inspekcija Republike Srpske izrekla je prilikom kontrole kazne u vrijednosti 100.616 KM privrednim subjektima koji nisu poštovali propise. Inspektori su prilikom kontrole 771 privrednog subjekta ustanovili neizdavanje računa u 18 slučajeva, a ostale nepravilnosti u 174 slučaja. Podaci o subjektima koji nisu posjedovali fiskalnu kasu, u 49 slučajeva, i onima koji nisu izdavali račune dostavljeni su Poreskoj upravi RS. Kontrole legalnosti prometa robe i usluga i poštovanje obaveze izdavanja i uzimanja računa za kupljenu robu i usluge tržišni inspektori su obavili od 16. aprila do 5. maja i nastaviće ove kontrole radi zaštite potrošača, suzbijanja sive ekonomije i provođenja Zakona o fiskalnim kasama.

U RS tržišna inspekcija izrekla kazne veće od 100.000 KMTržišna inspekcija Republike Srpske izrekla je prilikom kontrole kazne u vrijednosti 100.616 KM privrednim subjektima koji nisu poštovali propise.

Inspektori su prilikom kontrole 771 privrednog subjekta ustanovili neizdavanje računa u 18 slučajeva, a ostale nepravilnosti u 174 slučaja, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Podaci o subjektima koji nisu posjedovali fiskalnu kasu, u 49 slučajeva, i onima koji nisu izdavali račune dostavljeni su Poreskoj upravi RS.

Kontrole legalnosti prometa robe i usluga i poštovanje obaveze izdavanja i uzimanja računa za kupljenu robu i usluge tržišni inspektori su obavili od 16. aprila do 5. maja i nastaviće ove kontrole radi zaštite potrošača, suzbijanja sive ekonomije i provođenja Zakona o fiskalnim kasama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik